tiistai 10. helmikuuta 2015

HELPOT JA NOPEAT KAURALASTUT

Lapset halusivat eilen jotain herkullista syötävää ja nopeasti, kiitos!
Kauralastut!
Ne valmistuvat erittäin helposti, nopeasti ja maistuvat taatusti.

Pikaisesti simppeli taikina valmiiksi ja pellille ja uuniin.
Sitten herkuttelemaan.
Teini sanoi keksien maistuvan, no ihan hyviltä, mutta jälkimaku oli aika outo...
Herkkulakkolaisenkin oli pakko maistaa ja kyllä, jälkimaku ei ollut pelkästään outo, vaan myös kamala!
Ja syystä, että olin ajatuksissani laittanut leivinjauheen sijaan taikinaan ruokasoodaa.
Roskiin meni ne keksit. :)

Tänään tein uuden taikinan ja tällä kertaa makukin oli oikeanlainen.


Kauralastut
(noin 20 kpl)

50 g margariinia/voita
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 kananmuna

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hetken aikaa.
Lisää kaikki muuta aineet rasvan joukkoon.
Nosta taikinasta pieniä nokareita pellille. 
Älä laita nokareita vieri viereen, vaan jätä ympärille tilaa, ne laajenevat uunissa reilusti.

Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia.



Muruset jäi. :)

T

6 kommenttia:

  1. Mmmmm....Kauralastut on niin hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ne on niin hyviä, etenkin, kun laittaa oikeat aineet taikinaan... :D Ruokasoodaa en suosittele! ;)
      Tämä on vanha ja hyvä resepti yläasteen kotitaloustunneilta... Apua, 25 vuoden takaa!!

      Poista
  2. Nam nam. Mun blogissa on sinulle kiva haaste, käypä kurkkaamassa. :)

    VastaaPoista
  3. Kauralastut ovat ihana klassikko!
    Kiitos että muistutit taas ohjeen mieleen, se olikin jo unohtunut!
    Lämmin keväinen tuulahdus täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellinen klassikko ja niin helpot ja nopeat valmistaa.
      Kävin pikaisesti vierailulla ihanassa blogissasi ja ehdottomasti perehdyn siihen paremmin myöhemmin.
      Kirpeät pakkaspäivän terveiset täältä sinne Mantelilaaksoon! :)

      Poista

Kiitos, kun kommentoit!