keskiviikko 15. lokakuuta 2014

DIY Ilmoitustaulu


Monta menoa viikon aikana. Lippua, lappua, muistutusta. Iloisen värisiä magneetteja. Matkamuistoja. Postikortteja. Kirjaston kirjojen palautuskuitteja. 
Ja kaikki iloisesti jääkaapin ovessa.

Minä en vaan pysty siihen. En. En millään kykene.

Tykkään katsella muiden kodeissa "jääkaapinovin-ilmoitustaulua". Hauskoja viestejä, kuvia ja muistoja. Ne on oikeasti hauskoja ja niin persoonallisia, eikä minun silmiäni kirvele yhtään. 
Mutta omassa keittiössä en vaan siitä tykkää. Saattaa meilläkin joskus olla joku kuva jääkaapin ovessa, mutta lippu-lappu merta ei koskaan.
Ja pakkohan ne päiväkoteihin ja kouluihin palautettavat laput jossain on olla. Kuka niitä muuten muistaa?

Aika pian muuttomme jälkeen hain paikalliselta sahalta palan vaneria.
Maalasin vanerin ensin magneettimaalilla. Vanerin pintaan voi ensin laittaa myös tartuntamaalin, itse en sitä käyttänyt. Magneettimaalin kuivuttua maalasin taulun mustalla liitutaulumaalilla.
Ilmoitustaululla on kokoa huimat 135cm x 110cm. 


Taulu on jaettu kahteen osaan. Toiselle puolelle tein viikonpäivät valkoisesta massasta. En käyttänyt tähän perinteistä askartelumassaa, joka on aika painavaa, vaan askartelukaupoista löytyvää ultra kevyttä massaa. Yleensä sunnuntaisin kirjoitan tulevan viikon tapahtumat ja menot tauluun.


Toinen puoli on "tyhjä". Sinne voi sitten mielin määrin kiinnittää magneetilla niitä lippuja ja lappuja. :) 
Aika usein taulun tyhjällä puolella on lasten liitutaideteoksia tai ystävien tervehdyksiä.

Taulun kehykset on tehty autotallin jämälaudoista. Suunnittelin ensin maalaavani ne valkoisiksi, mutta olivatkin niin kivat harmaina, että saivat sellaisiksi jäädä. Niitä en ole käsitellyt mitenkään, sattui tuo tallin seinien pohjamaali olemaan sopivasti eteisen seinän sävyinen. Mikäli joskus mieli muuttuu, ne on helppo maalata. 


Toki tähänkään ilmoitustauluun en ole laittanut niitä kaikkein iloisemman värisiä magneetteja, ettei vaan alkaisi silmiä kirvellä. ;)
Olemme keränneet monista maista magneetteja, mutta niiden paikka on kodinhoitohuoneen sähkökaapin ovessa. 
Tuo sympaattinen Myyrä, punaisine nenineen pääsi eteisen ilmoitustaululle.


Nyt kun on syysloma, niin myös taulu on aika tyhjä, kun kaikki harrastuksetkin lomailee.
Tärkeä tapahtuma kuitenkin tälle päivälle; ystäviä kyläilemässä. <3 

T




2 kommenttia:

  1. Aivan ihqu ja arvoa minun silmissäni nostaa 100% se, että olet sen omin kätösin tehnyt :D. Itse kun en todellakaan ole mikään käsillätekijä. Rentouttavaa syyslomaa, siskoseni ;)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!