keskiviikko 18. helmikuuta 2015

TUUNATTU HERNARI

Eilen syötiin laskiaisen perinneruokaa, hernekeittoa.
Tällä kertaa tosin hiukan tuunattuna. :)
 Ohjeen löysin Rillan blogista.
Maistui meille aikuisille, lapsille ei niinkään, koska 
a) mustapippuria lorahti soppaan hieman liikaa ja 
b) kaupasta ei löytynyt vihreää curry tahnaa, vaan käytin punaista, joka on huomattavasti tulisempaa.


1 prk hernekeittoa
2 dl vissyä
1 iso sipuli
200g maustamatonta tuorejuustoa
korianteria
mustapippuria
green curry -tahnaa


Laita kattilaan hernekeitto, vissy ja juusto, keitä hetki.

Lisää silputtu sipuli, mustapippuria ja korianteri (en käyttänyt korianteria, koska mies ei löytänyt sitä kaupasta.)

Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää green curry-tahna.

Soseuta sauvasekoittimella.


Hernekeitosta tuli siis hiukan tulista mausteiden ja TOSI ison sipulin johdosta.
Tuorejuusto teki keitosta ihanan, pehmeän samettisen.
Aiemmin en ole syönyt hernekeittoa soseutettuna, mutta minulle maistui hyvin.
Teen varmasti toistekin.
Jälkkäriksi herkuteltiin tietenkin laskiaispullilla.
Viime vuonna pullien "kansi" oli tähden muotoinen, tällä kertaa herkuteltiin sydämellisillä pullilla. 

Pakko vielä hehkuttaa Tupperwaren silppuria, joka on aivan huippu tuote.
Aiemmin jouduin suunnilleen laskettelulasit päässä pilkkoa sipulin... :D
Ei vaan silmät kestäneet sipulin kuorimista, itku tuli joka kerta.
Nyt pilkon sipulin isoina paloina nopeasti Tupperin astiaan ja kansi päälle.
Narusta vetelemällä terä pilkkoo sipulin hyvin hienoksi silpuksi nopeasti.
Vain kahdella vedolla sipulista saa isompaa silppua.
Olenkin hankkinut useamman astian tuon kannen kaveriksi.
Isommassa astiassa saa tehtyä porkkanaraasteenkin todella nopeasti.
Enää ei itketä!
Suosittelen!

Terhi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!