maanantai 28. heinäkuuta 2014

Puutarhassa

Jos haluat olla onnellinen yhden päivän, ota humala.
Jos kolme päivää, mene naimisiin.
Jos kahdeksan päivää, teurasta sika ja syö se.
Jos haluat olla ikuisesti onnellinen,
ryhdy puutarhuriksi.

-Kiinalainen sananlasku-

Ihailen isoja ja runsaita puutarhoja. Kauniita istutuksia, kukkien väriloistoa, puiden katveessa viileitä lepopaikkoja, puut notkuvat omenoista ja muista hedelmistä, pihan perällä kenties pieni kasvimaa. Saattaapi jossain solista vesikin.

Kotimme valmistui vuonna 2011. Ensimmäisenä kesänä rakensimme autotallin. Ja maalasimme talon. Seuraavana kesänä rakensimme terassin ja laitoimme pihaan siirtonurmen. Tai minä olin "vesiletkuvastaava", en ison mahani kanssa voinut kantaa, enkä juuri rullata nurmea paikoilleenkaan. :o) 

Meillä ei siis ole vielä runsasta ja rehevää puutarhaa, enkä tiedä tuleeko sitä koskaan, muuta kuin haaveissani. Mielestäni uuden omakotitalon puutarhaa ei pidä hetkessä saadakkaan valmiiksi. 
Ajan kanssa katsotaan mikä puu tai pensas minnekin kohtaa sopisi. 
Eräät tuttavamme istuttivat ensimmäisenä kesänä koko pihan täyteen puita, pensaita, kukkia. Seuraavan kesän he käyttivät puiden, pensaiden ja kukkien siirtelyyn... 
Ehkä he olivat oivaltaneet kiinalaisen sananlaskun onnellisuuden ja ryhtyneet puutarhureiksi. :)

Toistaiseksi meillä on vasta kaksi muurinkivistä valmistettua istutusallasta. Muutama puu on myös istutettu. Lisää puita pihaamme tulee vielä myöhemmin, mietitään niitä ensin ajan kanssa. Ja miehen. 

Nyt on ollut jo aikaisin aamulla tosi kuuma. Innokkaan pienen puutarhurin kanssa ollaan oltu nyppimässä rikkaruohoja ja kastelemassa kukkia jo kukon laulun aikaan. Apurini on vaan välillä turhan innokas... Anteeksi naapurit, jos pensasaitamme on hiukan harventunut. ;)Kuunlilja kukkii ensimmäistä kertaa
Heinäseipäät, palanen Pohojammaata <3 

Ai miksi vain haaveissa puutarhamme on runsas, rehevä ja kasveja täynnä?
Minulla on ötökkäkammo! :D Helppohoitoista siis, kiitos!

T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!