sunnuntai 3. elokuuta 2014

Holiday Club Saimaa

Touhukas viikonloppu takana!
Perjantaina aamulla pakattiin auto ja lähdettiin kohti Etelä-Karjalaa. Esikoinen oli lähtenyt jo alkuviikosta isovanhempiensa kanssa Taipalsaarelle mökkeilemään. Ei sähköjä, pihassa puucee... Tekipäs NIIN hyvää tuolle teini-ikäiselle olla muutama päivä ilman kännykkää ja tietokonetta. Kassiin pakattiin useampi lautapeli, joita olivatkin kaverin kanssa pelailleet paljon. Pienet evätkin oli melkein havaittavissa, kun olivat melkein aamusta iltaan Saimaassa polskineet.
Kun koko perhe oli taas kasassa, jatkoimme matkaa kohti kylpylähotelli Holiday Club Saimaata. Majoituimme Villas lomahuoneistoon. Huoneistoissa on oma sauna sekä täydellisesti varusteltu keittiö. Kaikista huoneistoista löytyy lisäksi iso lasitettu parveke. Villas huoneistot sijaitsevat hotellin välittömässä läheisyydessä ja sieltä on suora sisäyhteys "päärakennukseen", jossa sijaitsee kylpylä, keilarata, jääareena ja muut aktiviteetit.


Meidän huoneistossa oli yksi makuuhuone, olohuone, keittiö, pesutilat, sauna ja erillinen wc. Iso parveke oli korvaamaton näillä keleillä, sillä huoneistossa ei ollut ilmastointia. Eipähän palellut! :)
Muuten huoneistossa ei ollut moitteen . Kaunis, siisti ja valoisa. Viihdyimme hyvin.Viileä parveke oli iltojen pelastusKeittiöstä löytyi valkoiset Teema - astiat kuudelle hengelleOlimme hiihtolomalla Holiday Club Katinkullassa Vuokatissa. Silloin asuimme ensin 8-10 hengen paritalohuoneistossa ja muun seurueen lähdettyä kotiin, siirryimme pienempään (1mh + parvi) paritalohuoneistoon. 
Olimme Katinkullan asuntoihin erittäin tyytyväisiä ja siksi oli nytkin helppo valita lomahuoneisto perinteisen hotellihuoneen sijaan. Kahden lapsen, jotka ovat vielä niin eri-ikäisiä, kanssa on helpompi asua hiukan tilavammassa huoneistossa, jossa on oma keittiö.
Aamuisin oli helppo keittää puuro pienemmälle, vaikka itse olisi mieluusti syönyt notkuvista pöydistä buffet-aamiaisen... 
Muutenkin ruokailut oli helpompi toteuttaa omissa oloissa omaan tahtiin. Välillä toinen vanhemmista meni isomman lapsen kanssa menojaan, kun toinen toi pienemmän syömään ja päiväunille huoneistoon.

Kylpylän palveluja käytettiin myös runsaasti. Iso 100 metrin pituinen vesiliukumäki, josta lasketaan isoilla renkailla, osoittautui teinin ja vanhempienkin suosikiksi. Pienin viihtyi parhaiten lasten kahluualtaassa. Lasten altaan ohella tarjolla on myös maailman ensimmäinen lasten sauna, jonka 45-asteen löylyissä voi lämmitellä ja katsella samalla piirrettyjä. 
Myös puolen tunnin välein tapahtuva valoshow oli hienoa katseltavaa.


Kylpylähotellin pihassa oli lapsille siisti leikkialue. Etenkin isommat lapset näyttivät viihtyvän mainiosti kiipeilytelineissä. Ihan pienet lapset eivät kiipeilytelineeseen päässeet kiipeämään omin avuin. Ihan hyvä niin.
Meidän 2-vuotiaskin touhusi leikkipaikalla innoissaan. Nahkavekkarimme herätti lauantai aamuna jo 5.40... Ei muuta kuin ylös ja aamupalalle. (Tämänkin vuoksi huoneisto omalla keittiöllä oli korvaamaton... )
Kiertelimme rannassa jo ennen kello seitsemää. Leikkialueella seuranamme oli vain kaksi oravaa, jotka hyppelivät puusta toiseen.
Rannasta löytyi upea hmm... asuntolautta? Kelluva mökki? 
Mikä ikinä se onkaan nimeltään, upea se oli! Mieluusti voisin majoittua vastaavaan.


Niin ihana!

Kivaa oli olla reissussa, mutta kyllä kotiin on aina yhtä ihana palata!
 Paahteista viikon alkua kaikille!

T


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!