sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kun on oikein pieni...

Tänään pääsin ihastelemaan ystäväni viikon ikäistä poikavauvaa. Miten kaunis, pieni ja ryppyinen hän olikaan. <3
Vauvan tuoksu on vaan jotain niin ihanaa. Muistan miten aina nuuhkin omia lapsiani, kun he olivat vauvoja. Kaksi vuotiaamme viihtyy paljon sylissä ja tykkää halailla paljon ja yhä painan nenäni vaivihkaa hänen hiuksiinsa ja nuuhkaisen syvään. 
Ja ne pienet sormet ja varpaat, niitäkin voisin tuijotella loputtomiin.


Kun on oikein pieni
voi lentää linnun untuvalla,
nukkua orvokinlehden alla,
kun on oikein pieni.

Kun on oikein pieni
voi keinua heinässä heiluvassa,
levätä kukassa tuoksuvassa,
kun on oikein pieni.

Kun on oikein pieni
voi istua lumihiutaleille,
liitää maailman tuulien teille,
kun on oikein pieni.

-Hannele Huovi-


Lahjaksi tein vaippakakun. Hauska ja helppo valmistaa. Monia kuvia olen kyseisistä kakuista nähnyt, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun sellaisen valmistin. 
Tässä vaippakakun resepti:

Ensin käärin vaipat rullalle. Laitoin toiseen päähän kuminauhan pitämään rullan kasassa. Sommittelin rullat ympyrän muotoon. Ja täytin sisäosan myös rullilla. Rullat pysyivät hyvin pystyssä, kertaakaan en joutunut nostelemaan kaatuneita vaipparullia. Aseta vaipparullat siten, että kuminauhapää on ylöspäin.


Seuraavaksi kiedoin vaipparullien ympärille vaaleansinistä vauva-aiheista narua. Tähän tarkoitukseen sopii myös silkkinauha, paperinaru...  


Kun kakun alimman kerroksen vaipparullat on kiinnitetty tiiviisti paikoilleen, otin kuminauhat rullien ympäriltä pois.


Mikäli laitat kakkuun "täytettä", ota tarvittaessa yksi vaipparulla pois ja laita "täyte" sen tilalle. Itse laitoin alimpaan kerrokseen pienen vaaleansinisen tuttipullon ja Liberon rasvatuubin. Voit joutua myös tiivistämään kakkua, lisäämällä sisään yhden tai kaksi rullaa lisää.Toisen kerroksen kasasin alimman kerroksen päälle. Samalla tavalla rullataan vaippoja kuminauhan avulla. Toisesta kerroksesta tehdään hiukan pienempi, kuin ensimmäisestä. Taas ympyrä kiristetään narun avulla tiiviiksi. Toiseen kerrokseen laitoin täytteeksi puhdistuspyyhkeitä. Tarvittaessa voi käyttää muutamia pitkiä grillitikkuja pitämään kakun kerrokset paikoillaan. Pujota grillitikku kuitenkin varovasti, ettei vaipan pinta mene rikki. Tikun voi myös jättää kakkuun, kunhan vain katkaisee siitä terävän pään pois. Tikku jää kakun sisään, eikä näy ulospäin.

Kolmas ja viimeinen kerros tehdään samalla tavalla, kuin aiemmatkin. Taas hiukan pienempänä vain.
Koska kakkos kerroksessa oli täytteenä puhdistuspyyhkeitä, täytti se osittain myös päällimmäisen kerroksen sisustan. Ylimpään kerrokseen en laittanut, kuin muutaman vaipparullan täytteeksi ja loppu koloon laitoin pehmeän unirievun siten, että unirievussa oleva nallen pää jää kakun ulkopuolelle, ikään kuin kakun koristeeksi.


Täytteenä voi käyttää mitä tahansa vauvalle tarpeellista; tutteja, tuttipulloja, pieni body tai muu vaate, helistin tai muu lelu, rasvoja...
Myös kerroksia voi tehdä enemmän halutessaan. Silloin vaan täytyy alimmasta kerroksesta tehdä halkaisijaltaan isompi. 
Käytin kakkuun Muumi Mini vaippoja ja niitä kului 60 kappaleen pakkauksesta 42 kappaletta.Mikäli kakun kerrokset on riittävän täynnä rullia ja se on kiristetty tiukaksi, pysyy kakku hyvin koossa. Tukevammin kakku pysyy pystyssä ja paketissa ja sitä on helpompi kuljettaa, jos sen kasaa paksuhkon pahvin päälle. Pahvin voi päällystää vaikka foliolla tai silkkipaperilla ja viimeistellä kakkupaperilla.

Lopuksi koko komeus kääritään sellofaaniin.
Ja tämä kakku on taatusti kaloriton! :)

T
2 kommenttia:

Kiitos, kun kommentoit!