keskiviikko 10. syyskuuta 2014

MEIDÄN KEITTIÖ

 Kun rakensimme taloamme vuonna 2010-2011, oli päätökset sisustuksesta aika pitkälle minun vastuullani. Keskustelimme tietenkin valinnoista yhdessä mieheni kanssa ja kysyin aina hänen mielipidettään asioista. 
Toki vastaus oli usein se perinteinen: "Tosi kiva, mutta saat sä päättää..."

Eniten mies otti osaa keittiön sisustukseen. Edellisen asuntomme keittiö oli todella pieni ja onneton. Mies esitti tulevaan keittiöömme kaksi toivetta/vaatimusta: riittävästi tilaa ja iso saareke. 
Hän sai molemmat.

Keittiömme on siis tilava ja sieltä löytyy paljon säilytystilaa. (Myös kaikille niille "miljoonille kipoille ja kupeille, joille ei varmasti oo ollu käyttöä kymmeneen vuoteen...!" Niinpä!)
Keittiö on yhtenäistä tilaa ruokailutilan ja olohuoneen kanssa, yhteensä vajaat 60m2. 

Halusimme kaappeihin ehdottomasti valkoiset ovet ja tummat tasot ja rungot. Nyt jos tekisin keittiön uudelleen, saattaisin vaihtaa tasot ja rungot hieman vaaleampaan sävyyn.
Keittiökalusteet, kuten myös kaikki muutkin kotimme kiinteät kalusteet, tilasimme minun setäni firmasta. 
Kaapistojen ovet ovat kiiltävän valkoiset ja sileät. Peiliovia emme oikeastaan edes miettineet. 
Kaikki koneet on Siemensin. Hankimme ne messuilta yhtenä pakettina jo hyvissä ajoin. Sopimukseen kuului, että säilyttävät koneitamme omassa varastossaan niin kauan, kuin on tarve. Olisi ollut aika ongelmallista säilyttää niitä keskellä rakennustyömaata. Rakennuspölyä pyyhin vielä puoli vuotta muuton jälkeenkin monesta paikasta, vaikka kaikki paikat oli siivottu viimeisen päälle ennen muuttoa. Koneet tuotiin meille siinä vaiheessa, kun muu keittiö oli lähes kokonaan asennettu.

Uuni ja mikro on integroitu kalusteisiin, samoin astianpesukone on nostettu ylemmäs. Myös roskikset ja pieni kierrätyspiste on ergonomisesti ylälaatikoissa. Turhat kumartelut on minimoitu.

Olemme olleet alusta asti erittäin tyytyväisiä keittiöömme. Silti molemmilla oli tunne, että jotain vielä puuttuu...

Nämä kuvat on otettu maaliskuussa 2011, kun olimme juuri muuttaneet.
Kuvat ovan "hieman" sumeita. Taidettu ottaa vanhalla kännykällä...
Tuntuu ihan hassulta katsoa näitä ylempiä kuvia. Keittiö tuntuu niin tyhjältä ja paljaalta.

Kolme vuotta tässä asuttuamme, päätimme, että nyt viimeistellään keittiö. 
Tein sedälleni tilauksen ja vappuna vanhempani tulivat uusien keittiön "osien" kanssa.
Lisäsimme ikkunan alle pitkän tason, jossa voi istua. Tason alle tuli laatikot.
Myös kulmapaloja piti hiukan muokata.

Suunnilleen tältä meidän keittiössä näyttää nyt.


 Ison saarekkeen ympärille mahtuu monta kokkailijaa. Myös leipomiset sujuu hyvin tässä.

Yleensä arkisin kaikki syövät aamupalansa saarekkeen ääressä, jokainen, kun nousee ja lähtee päivän touhuihin eri aikaan. Ainoastaan pienin syö ateriansa ruokapöydän ympärillä, koska saareke on liian korkea hänen tuolilleen. Toki joskus on ihan huisin jännää, kun saakin syödä aamu- tai välipalan veljen kanssa yhdessä isolla tuolilla istuen! :)Päivittäinen nappi!
Isälle kaikki kahvit ja espressot, äidille cappuchinot ja teinille Tazzat.Vaikka kaappien ovet ovatkin korkeakiilto valkoiset, niiden pitäminen puhtaana on helppoa. Aluksi ajattelin, että kaikki sormenjäljet näkyvät niissä, mutta yllätyinkin positiivisesti, kun näin ei ollutkaan.
Kylmälaitteet ja astianpesukone ovat rosteriset. Niissä taas näkyy kaikki! Jatkuvasti saisi olla pyyhkimässä. Tai jos antaisikin olla, siitä voisi sitten myöhemmin katsoa meidän 2 veen pituuskäyrää... :D

Tuo lisäosa keittiöömme on tuntunut alusta asti toimivalta. Ihan kuin se olisi aina ollut siinä. Keittiöstä tuli nyt paljon ehjempi kokonaisuus ja paljon kodikkaampi. 

Meillä vietetään tosi paljon aikaa keittiössä, etenkin, kun se on yhtä avointa tilaa olohuoneen ja ruokailutilan kanssa, tuntuu, että kaikki on lähellä koko ajan.

"Keittiö on kodin sydän" -niin totta tuo vanha sanonta!

T

5 kommenttia:

 1. Tulin heti vastavierailulle! Aivan ihana keittiö teilläkin, etenkin tuo ikkunan alla oleva penkki ihastutti mua erityisen paljon! Ja mahottoman tilava teidän keittiö on, kun vertaa meidän köökkiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkki on munkin suosikki. Talveksi siihen voisi levitellä vaikka taljoja. :) Niin ja tervetuloa!

   Poista
 2. Ompa komia keittiö! Oi ja miten paljon tilaa! Ja huisin hauska nähdä minkätyylinen koti teillä on! Ja tuo penkki ikkunan alla onkin hauska ja vähä erilainen ratkaisu, voin kuvitella sormenjäljet ikkunassa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Eikä vain sormen jäljet, välillä ikkunasta löytyy mahtava kuolavana myös. Tuo onkin N:n lempparipaikka!

   Poista
 3. Tulinkin heti vastavierailullei! Ihana keittiö! Tuo ikkunapenkki on ihana keksintö! Ompas mukavaa kun asutaan näin lähekkäin. Olisi kiva joskus moikata ihan kasvokkainkin. :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!